KAHRAMANMARAŞ / ANDIRIN - Şehit Mustafa Dobur İmam Hatip Ortaokulu

Mezla E-Dergimiz yayında.Dergiye ulaşmak için Buraya tıklayınız

Ara

ÇEDES projesi kapsamında En Güzel Ezan Okuma Yarışması yapıldı.Yarışma sonucunda dereceye giren öğrencilere ödülleri verilmiştir.

Ara

Haftanın en temiz sınıf uygulaması kapsamında haftanın en temiz sınıfı seçilerek ödülleri öğrencilere verilmiştir.

Mezla E-Dergimiz yayında.Dergiye ulaşmak için Buraya tıklayınız

Kas

ÇEDES projesi kapsamında Okulumuz öğrencilerine yönelik FİLİSTİN konusunda bilinçlendirme çalışması yapılmıştır.

Kas

ÇEDES projesi kapsamında Okulumuz öğrencilerinden örnek davranış. Okulumuz 5. ve 6. sınıf öğrencileri  Çınargeçidi mesire alanında çevre temizliği yapmışlardır.

Ekm

ÇEDES projesi kapsamında öğrencilerimizle dostluk ve nezaket konulu Meddah gösterisi yapılmıştır.Türk kültürünün önemli bir parçası olan Meddahlık geleneği öğrencilerimize Müdür Yardımcısı Yunus KÜRTÜL tarafından anlatılmıştır.Öğrencilerimizde dostluk ve nezaket konulu küçük kıssalar öğrenerek meddahlık yapma fırsatı bulmuştur.

Ekm

Çevreme Duyarlıyım Değerlerime Sahip Çıkıyorum (ÇEDES) projesi kapsamında okulumuz 5. sınıf öğrencileri ile birlikte Müdür Yardımcısı Yunus KÜRTÜL eşliğinde hasta ve yaşlı ziyareti gerçekleştirilmiştir.Öğrencilerimize büyüklerimize saygı duyma davranışı anlatılmıştır. Günümüzde huzur evlerinde kalan insan sayısının arttığı bu konuda duyarlı olmak gerektiği vurgulanmıştır.

Tem

Öğrencilerimizde; okuma, düşünme, yorumlama, eleştirme kazanımları başarı bir şekilde gerçekleştirilmiştir.

Öğrencilerimizin söz ve yazı varlığını gelişmiştir.

Öğrencilerimiz okumayı bir yaşam biçimi hâline getirmiştir.

May

"Eğitim, bilim, tarih, medeniyet ve kültürel mirasımız hususunda farkındalık faaliyetleri. " Nisan -Mayıs dönemi faaliyeti kapsamında okulumuz Özel Eğitim Öğretmeni Yunus Emre Oktay tarafından  "Kültür Türleri" konulu seminer düzenlenmiştir.Seminerde "Kültür Nedir?" "Kültürün Taşıyıcısı Dil" ve " İmam hatiplerin kuruluşunda emeği geçen önemli şahsiyetler" konu edinilmiştir.

May

"İmkânlar ölçüsünde sabah namazında belirli camilerde buluşmalar yapılır."Nisan Mayıs KTS faaliyeti kapsamında öğrenci öğretmen ve idarecilerimizle ilçemiz Tufanpaşa Camiinde sabah namazı etkinliği düzenlenmiştir.Etkinliğimizde öğrencilerimiz kuran tilaveti gerçekleştirilmiştir. Sabah namazı sonrası katılımcılara çorba ve simit ikram edilmiştir.

May

"Verimli ders çalışma broşürleri hazırlanarak paylaşılır. " Nisan Mayıs KTS faaliyeti kapsamında okulumuz Özel Eğitim Öğretmeni Yunus Emre Oktay tarafından 8. sınıf öğrencilerimize seminer yapıldı.Seminer sonunda öğrencilerimiz memnuniyetlerini dile getirdi.Öğrencilerimize verimli ders çalışma teknikleri konulu broşür dağıtıldı.

May

"Öğrencilerde millî, mânevî değerlerinin gelişimine katkı sunmak, şiir ve edebiyat alanında yazılan önemli şairleri tanımalarını sağlamak, edebiyat alanında iz bırakan şiir, kıt'a ve beyitleri okumaları, ezberlemeleri ve yorumlamalarını sağlamak üzere etkinlikler gerçekleştirilir."Nisan Mayıs KTS faaliyeti kapsamında Mahmet Akif Ersoy'un ZULMÜ ALKIŞLAYAMAM şiirini güzel okuma yarışması yapıldı ve dereceye giren öğrencilerimiz ödüllendirildi.

May

"Koridor panoları özlü söz, şiir ve edebiyatla ilgili çeşitli etkinliklerle donatılarak edebiyat sokağı oluşturulur."Nisan -Mayıs KTS faaliyeti kapsamında okul koridoruna dilbilgisi afişleri asıldı ve öğrencilerimizin seçtiği yazar ve şairlerin hayat hikeyeleri ile sözleri asıldı.